J.Basanavičiaus 10, LT-20107 Ukmergė Kodas 190341397
Tel. 8~340 63612, faks. 8~340 63662
El. paštas: rastine@basanavicius.ukmerge.lm.lt
Darbo laikas: I-IV 8-16.45 val., V 8-15.30 val.
Pietūs: 12.00 - 12.30 val.
Elektroninis dienynas Tvarkaraščiai Ugdymas karjerai Basakojis Projektai
  • Description slide 5

  • Description slide 6

  • Description slide 7

  • Description slide 8

Dr. Jono Basanavičiaus gimimo dieną minime  gimnazistų ir svečių  iš miesto mokyklų protų mūšiu.  Kaip patriarchas  prižiūrėjo savo žymiąją barzdą, už ką teikiama  dr. Jono Basanavičiaus premija,  kur susipažino su savo būsimąja žmona Eleonora,  kiek Lietuvos  mokyklų yra pavadintos Jono Basanavičiaus vardu – šiuos ir kitus klausimus sprendė ir galvas laužė mokiniai. Protų mūšyje dalyvavo svečių komandos iš A.Smetonos gimnazijos,  Dukstynos  ir Užupio pagrindinių  mokyklų,  Šilo ir Senamiesčio progimnazijų.

Dvi prizinės  vietos liko namuose!  Pirmoji vieta atiteko komandai „Šaunieji A-kai“ (2a klasė),  antroji – „Jonukų“  komandai (2b).  Trečioji vieta iškeliavo į Šilo progimnaziją! 

Visi dalyviai apdovanoti organizatorių padėkos raštais, svečiai – atminimo dovanėlėmis.

Sveikiname nugalėtojus,  džiaugiamės, kad domitės  iškiliomis istorinėmis asmenybėmis, dėkojame, kad buvote kartu! 

Po pietų  su bendruomene ir partneriais minime Jono Basanavičiaus gimtadienį.  Renginyje dalyvavo svečiai: Ukmergės sporto centro direktorius Vitalijus Martikonis, Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos direktorė Agnė Talalienė, Šilo mokyklos  protų mūšio komanda, užėmusi 3 vietą.  Su partneriais gimnaziją sieja  ilgalaikiai ryšiai ugdant mokinių fizinius gebėjimus,  socialinę ir emocinę kompetencijas vykdant įvairias pilietines  ir socialines veiklas.  Šiandien  direktoriai iškilmingai pasirašė bendradarbiavimo sutartis. Tikime, kad mūsų  ryšiai stiprės  ir toliau.

Bendruomenės renginyje įteikti apdovanojimai protų mūšio prizininkams: 2a, 2b ir Šilo progimnazijos komandoms.  Gimnazijos direktorius padėkojo mokyklos techninio personalo darbuotojams ir  įteikė jiems padėkos raštus.  O mokytojo Daliaus Čepo  sukurta pelėdos statulėlė, kurią  nuo šiol kasmet ,kaip pereinamąjį apdovanojimą už etninės veiklos sklaidą, puoselėjimą ir kūrybą teiksime gimnazijos klasėms, metams nutūpė 3a klasėje, iki kitos lapkričio 23-iosios.

Renginį vedė Gabrielė ir Juozas iš 2c klasės,  programoje skambėjo gimnazijos dainorėlių atliekamos dainos, skaitovų Ugniaus ir Auksės dialogas... 

Su gimtadieniu, Patriarche!